WeCallForYou Call It Clever Wednesday wie ben ik

Wie ben jij eigenlijk?

Telemarketing is natuurlijk veel meer dan gewoon een script voorlezen. Een script kan een mooie leidraad zijn. Het uit je hoofd oplepelen is echter geen succesformule. Cialdini’s beïnvloedingstechnieken zoals wederkerigheid en sympathie kunnen helpen, maar maken je nog geen ‘salestijger’. Twee andere basisprincipes zijn in onze ogen nog veel belangrijker.

De eerste? Ken uzelf! Wat zijn de sterke kanten van uw product en wat maakt uw organisatie beter dan de rest? Wij beginnen nieuwe relaties altijd met een Sales Strategiesessie om de investering en ROI te bepalen. Na akkoord kijken we samen naar uw product of service en maken concrete doelen voor uw campagne aan de hand van de Briefingssessie. Zo bepalen we samen wat uw sterke kanten zijn en kunnen we doelgericht te werk gaan. Goed geïnformeerd aan de slag gaan voorkomt niet alleen ongemakkelijke stiltes bij onverwachtse vragen, maar helpt ook als u wilt inspelen op specifieke wensen van uw doelgroep.

Deze doelgroep is minstens net zo belangrijk om te kennen. Nummer twee dus. Iemand ergens van overtuigen gaat een stuk makkelijker als we weten wie de persoon is en wat hem of haar bezig houdt. Wat vindt zij of hij belangrijk, waar liggen de interessegebieden en waar de mogelijke angsten of zorgen? Het grootste gedeelte van onze aankopen doen we op ons gevoel en hier spelen we veel beter op in als we weten wie we tegenover ons hebben.

Om potentiële klanten beter te leren kennen, laten we graag het vaste script los. We knopen echte gesprekken aan. Niet iedereen zoekt hetzelfde in een product. Door niet zelf aan het woord te zijn, maar juist vragen te stellen, komen we achter overeenkomsten, interesses en aanknooppunten. Uzelf en uw doelgroep beter leren kennen, kost tijd en aandacht. Precies de reden waarom het vaak wordt overgeslagen. Snel scoren is het devies in de sales. Toch weten we allemaal al lang dat de lange termijn veel meer oplevert.

Wij kiezen altijd voor een duurzame strategie. Geïnteresseerd in een één-op-één gratis Sales Strategiesessie met WeCallForYou? Laat het ons weten en wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!

Meer publicaties